Meer informatie

Wilt u ons spreken?
Bel 06-28782000
of mail naar boekingen@datvertelikwel.nl.


Algemene Voorwaarden

Arienne Klijn – De innerlijke familie

Arienne Klijn – De innerlijke familie 2017-04-05T13:56:57+00:00

Met het schildenmodel van psychologe Arienne Klijn – ook wel de innerlijke familie genoemd – leer je jezelf beter opstellen in persoonlijke én zakelijke relaties. Volgens het schildenmodel heeft iedereen vier ‘types’ in zich: een volwassen man en vrouw én een klein meisje en jongetje. Werkt je innerlijke familie niet goed samen, dan leidt dat tot conflicten – zowel in jezelf als met anderen. Maar wanneer je je innerlijke familie begrijpt, begrijp je jezelf en je gedrag ook veel beter en kun je dat inzetten om te bereiken wat je wilt. Hoe zorg je dat je gezinsleden elkaar versterken en in welke situatie gebruik je welk schild? Daarover schreef Arienne de boeken ‘Maak kennis met je innerlijke familie’, ‘Haal het beste uit je relatie’ en ‘Waarom het jongetje altijd wint.’ In het voorjaar van 2015 publiceert ze een boek over het schildenmodel, gericht op de zakelijke markt.

Beter managen met de innerlijke familie
Voor Datvertelikwel geeft Arienne lezingen over de innerlijke familie voor uiteenlopende doelgroepen. Haar kennis van de innerlijke familie, gecombineerd met haar achtergrond als psycholoog, helpt veel (HR-)managers in het aannemen van het meest geschikte personeel en het realiseren van het beste resultaat, voor het bedrijf en voor zichzelf. Dat dit vernieuwend én van onschatbare waarde is, bewijst het feit dat haar lezing zeer goed werd ontvangen op Nyenrode Business Universiteit.

Op zakelijk vlak gaat er van Arienne speciale aandacht uit naar de innerlijke vrouw. Zij kan zien wat er nodig is, heeft realiteitszin en gaat over de langetermijnplanning. Eigenschappen die in de politiek en het zakenleven, waar de ambitieuze innerlijke mannen vaak domineren, doorgaans niet veel aandacht krijgen. Arienne pleit dan ook niet voor meer vrouwen aan de top, maar voor meer ínnerlijke vrouwen aan de top.

Herken het meisje in je baas
Maar ook in meer informele setting biedt het schildenmodel dankzij de herkenbaarheid en toepasbaarheid voldoende stof tot groei én vermaak. Zo kan ook jouw personeel leren hun innerlijke familie zo efficiënt mogelijk op de werkvloer in te zetten met een prikkelende lezing als ‘herken het meisje in je baas’. Arienne is in staat om flexibel in te springen op de wensen en de doelgroep van een lezing.

Test jezelf
Behalve de lezingen is ook Ariennes workshop ‘Maak kennis met je innerlijke familie’ een groot succes. Daarnaast kun je op de website van het schildenmodel testen hoe de machtsverdeling van jouw innerlijke familie is.