Meer informatie

Wilt u ons spreken?
Bel 06-28782000
of mail naar boekingen@datvertelikwel.nl.


Algemene Voorwaarden

Bram Bakker – Blijf beter!

Bram Bakker – Blijf beter! 2017-04-05T13:56:58+00:00

Psychiater Bram Bakker is niet alleen een veelgevraagd spreker en publicist, maar verschijnt ook regelmatig in de media. Het adagium ‘een gezonde geest, in een gezond lichaam’ is hem op het lijf geschreven, getuige ook zijn laatste boek: Blijf beter!

Blijf beter!Over ‘Blijf beter!’
De gezondheidszorg verkeert in zwaar weer. De consument wil gebruik maken van alle mogelijkheden in de zorg, liefst ook nog op kosten van een zorgverzekeraar. En artsen, zorgmanagers en bedrijven die hun geld verdienen in de zorg hebben er ook geen belang bij om het eens fundamenteel anders te gaan doen. Toch zal dat moeten: onze leefwijze wordt steeds ongezonder, en die trend moet gekeerd worden.

Meer over Bram:

Bram blogt op JOOP.nl over actuele kwesties.

Bram Bakker Opinie JOOP.nl

Bram schreef samen met Koen de Jong de bestseller ‘Verademing’ en ‘Sporten voor Beginners’. Deze boeken liggen ook aan de basis van het 100-daagse trainingsprogramma voor lichaam en geest: ‘Sportrusten’

Verademing Sporten voor beginners Sportrusten

Met Simon van Woerkom schreef hij een boek over Runningtherapie en organiseert hij al jaren een tweedaagse cursus met dezelfde titel.

Zijn overtuiging dat geest en lichaam niet te scheiden zijn komt ook tot uiting in het project Mind&Health. Dit instituut – dat Bram begin 2013 opende met Peter Kuijper – biedt zogeheten leefstijlscreenings. De onderzoeken die hier plaatshebben behelzen alle aspecten van iemands functioneren. Niet alleen het voedingspatroon en de fitheid van iemand worden onderzocht, ook wordt gekeken naar de hersenfuncties en de hoeveelheid stress. Daarnaast maakt een psycholgisch onderzoek deel uit van de screening bij  Mind&Health.
Mind&Health

CV

Bram Bakker studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater aan de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam (thans GGZ inGeest). In dezelfde periode deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit.

Als psychiater was Bram werkzaam op diverse plekken. Hij werkte op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Amsterdam, bij het landelijk centrum eetstoornissen Ursula in Leidschendam en op diverse plekken in de GGZ, varierend van polikliniek tot gesloten opnameafdeling. Van medio 2009 tot eind 2011 werkte hij als psychiater en medisch directeur voor SolutionS, de eerste particuliere verslavingskliniek in Nederland.

Sinds 2003 is hij ook actief als publicist. Bram woont samen en heeft twee zoons en een dochter.