Meer informatie

Wilt u ons spreken?
Bel 06-28782000
of mail naar boekingen@datvertelikwel.nl.


Algemene Voorwaarden

Plan B – Voor de verandering

Plan B – Voor de verandering 2017-04-05T13:56:58+00:00

De dames van Plan B zijn experts in organisatieverandering. Zij zijn ervan overtuigd dat bestuurder en/of managers meer regie kunnen voeren op het halen van veranderdoelen, zonder onnodig gedoe. Zij begeleiden organisaties in verandering en leiden moedige managers op die willen dat er echt iets verandert aan de cultuur van de organisatie en het gedrag van hun mensen.

systemisch transitieSystemisch TransitieManagement
Bianca en Maaike hebben hun visie op veranderen in een boek gegoten: Systemisch TransitieManagement. Een kruising tussen bestaande theorieën, het gezonde verstand en de ervaring met organisatieverandering. Het bevat onderdelen van transitiemanagement, emotieleer, systeemdenken, systeemtheoretisch gedachtegoed en breinleren.

9200000010220518 grootOver ‘Systemisch TransitieManagement’
Systemisch TransitieManagement biedt veranderaars de tools voor veranderingen van betekenis en maakt veranderen makkelijker.
Veel organisatieveranderaars weten allang dat alleen een nieuwe structuur of nieuwe functiebeschrijvingen niet voldoende is: medewerkers en teams moeten een emotionele transitie doormaken. Maar veel veranderaars ontbreekt het aan de tools om bewust invloed uit te oefenen op die emotionele transitie. Managementboeken die beschrijven hoe je een verandering managet in de bovenstroom zijn er voldoende. Dit boek gaat over die andere kant: hoe je structureel invloed uitoefent op de onderstroom van de verandering.

Workshop en training
De dames van Plan B geven workshops en trainingen op het gebied van organisatieverandering en transitiemanagement. Ook bieden zij een opleiding aan voor managers en adviseurs die hen leert (weer) de regie te voeren op de verandering in hun organisatie om hun veranderdoelen gemakkelijker te behalen.
De workshops hebben titels als: ‘Frisse blik op organisatieverandering’ of ‘Emoties de baas? Gebruik je hersens!’. Een voorbeeld van een training is: ‘Veranderen van gedrag met hoofd en hart’.

Wat klanten van Plan B zeggen over de betekenis van Systemisch TransitieManagement voor hun verandering:

De dames van Plan B

foto 1 Bianca van der Zeeuw
Bianca van der Zeeuw is een van de oprichters van Plan B. Zij is van origine klinisch psycholoog en is hoofd behandeling geweest binnen de verslavingszorg. Bianca is een ervaren teamcoach en expert op het gebied van emotiemanagement in veranderingen. Zij heeft veel managementteams in verandering begeleid en managers en professionals opgeleid op het gebied van Systemisch TransitieManagement.

Foto 2Maaike Thiecke
Maaike Thiecke is de andere van Plan B. Zij is opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog en werkte als onderwijskundige bij de Politieacademie en als gedragswetenschapper bij de Rechercheschool. Maaike is een ervaren organisatiecoach, gecertificeerd teamcoach (GITP) en BCL-professional (Brein Centraal Leren Instituut). Zij heeft vele organisaties in verandering begeleid en managers en professionals opgeleid op het gebied van Systemisch TransitieManagement, teamcoaching en conflictcoaching.

Foto 3Frédérique Spannenburg
Frédérique Spannenburg is als partner verbonden aan Plan B. Zij is afgestudeerd bedrijfskundige en behaalde daarna nog een Master titel international relations in de Verenigde Staten. Zij werkte onder meer voor Capgemini Consulting, eerst als management consultant en uiteindelijk als Vice President. Frédérique heeft jarenlange ervaring in het (bege)leiden van grote veranderprogramma’s en projectteams vanuit de bovenstroom, met name op het vlak van klantgerichtheid en business innovatie.