Meer informatie

Wilt u ons spreken?
Bel 06-28782000
of mail naar boekingen@datvertelikwel.nl.


Algemene Voorwaarden

Koen de Jong – Sportrusten

Koen de Jong – Sportrusten 2017-04-05T13:56:58+00:00

Koen de Jong is schrijver en vitaliteitsdeskundige, gespecialiseerd in ademhaling. Hij studeerde een jaar psychologie, fietste daarna een jaar in Spanje en raakte verknocht aan de voordelen van een rustige ademhaling. Tijdens trainingen, voor belangrijke wedstrijden en ’s avonds in bed gebruikte hij zijn ademhaling om te herstellen en rustig te blijven.

Sportrusten Na een jaar Spanje wist hij dat hij liever met ademhaling verder ging dan met hard fietsen. Zo kwam hij bij Stans van der Poel terecht, die apparatuur heeft ontwikkeld om ademhaling te meten. Uit de metingen die hij deed bleek dat bijna iedereen in rust wat sneller ademt dan nodig is. Na meer dan duizend metingen schreef Koen samen met psychiater Bram Bakker het boek Verademing, waar er inmiddels meer dan 15.000 van verkocht zijn. En Koen hoopt dat het boek nog vaker gelezen is, want hij wil graag dat iedereen weet wat een verbeterde ademhaling met je gezondheid doet.

Na Verademing volgde de boeken Sporten voor beginners, Ik, de wielrenner en Ik, hardloper.

Sportrusten Inmiddels heeft hij alle kennis die hij in deze boeken deelde gebundeld in een programma van 100 dagen, genaamd Sportrusten. Dit sport- en vitaliteitsprogramma bestaat uit drie keer in de week sporten en het dagelijks doen van een ademhalingsoefening. Deze gecombineerde aanpak zorgt voor meer energie en een blijmoediger brein. Koen vertelt er met een aanstekelijk enthousiasme over en moedigt je aan om zelf ook de 100 dagen op te pakken.