Meer informatie

Wilt u ons spreken?
Bel 06-28782000
of mail naar boekingen@datvertelikwel.nl.


Algemene Voorwaarden

Thomas Braun – Ga toch fietsen!

Thomas Braun – Ga toch fietsen! 2013-11-14T10:27:52+00:00

NIEUW! Goeie voornemens? Ga toch fietsen!

Thomas Braun is de auteur van ‘Ga toch fietsen!’, genomineerd als NuSport-boek van het jaar. Thomas was, zoals hij dat zelf zegt, een te dikke, rokende veertiger die blikjes bier achterover sloeg op het treinstation en in zijn tuinschuurtje. Op een dag zag hij in dat het zo echt niet meer verder kon. Hij stopte acuut met roken en in een half jaar tijd viel hij 15 kilo af, zonder problemen. Hij had amper op een racefiets gezeten, maar beklom na die 6 maanden training de Gavia, de Stelvio en de Mortirolo, bergen die vergelijkbaar zijn met Alpe d’Huez, Galibier en Mont Ventoux.

Zijn verhaal is voor veel mensen herkenbaar en een bron van inspiratie. Op zijn website bij ‘Reacties van lezers’ is te lezen hoe zeer zijn verhaal mensen raakt. Lezers herkennen zich in Thomas’ verhaal, moeten veelvuldig lachen om de hilariteit en huilen bij de ronduit ontroerende passages, die diep raken zonder dat het boek een tranentrekker wordt. Thomas’ optreden is een vlot relaas, vol humor, relativering en zelfspot.

In zijn verhaal komen thema’s aan bod als vitaliteit, angsten, motivatie en doorzettingsvermogen.

Tijdens zijn lezingen is Thomas, net als in zijn boek, zeer openhartig. Zijn persoonlijke verhaal heeft al heel veel mensen geïnspireerd en gemotiveerd om ook weer wat van hun leven te maken. Veel mensen stopten na het lezen van zijn boek of na een bezoek aan zijn lezing acuut met slechte leefgewoonten en pakten het sporten weer vol overgave op.

Reacties:

*Gerard Dielessen, directeur NOC*NSF: “Wat een verhaal. Echt mooi, authentiek, openhartig. Spreekt mij zeer aan. Bewondering en respect.’

*Ineke Schuurman, Zwolle: “Ik kijk met veel plezier terug op de lezing van gisteravond. Het speelde de hele dag nog door mijn hoofd, ik heb genoten.
In de auto terug zeiden mijn ouders wel drie keer┬á “dat was nou eens heel iets anders”. Kortom een groot succes.”

*Niels, via e-mail: “Ik heb je boek voor vaderdag gekregen en dezelfde dag nog uitgelezen. Je hebt niet alleen jezelf hervonden, een enorme sportieve prestatie neergezet, maar ook een ontzettend goed boek geschreven. Ik kreeg een enorm positief gevoel van jouw verhaal, erg inspirerend.”