Meer informatie

Wilt u ons spreken?
Bel 06-28782000
of mail naar boekingen@datvertelikwel.nl.


Algemene Voorwaarden

Wouter Duinisveld – De hartslag van een ander

Wouter Duinisveld – De hartslag van een ander 2017-04-05T13:56:57+00:00

Wouter Duinisveld is een triatleet met een donorhart. Een virus verwoestte zijn hart, bijna een jaar leefde hij met een kunsthart, voordat een donor zijn leven redde. Nu is hij getrouwd met Rachel en vader van Olivier en Sophie. In het dagelijks leven is hij procesadviseur en atleet van professioneel triatlonteam Team4Talent. Op 6 juli 2014 volbracht hij zijn eerste hele triatlon.

Biografie
Afgelopen oktober, tijdens de Donorweek, verscheen zijn biografie die gaat over het omgaan met tegenslagen, het najagen van dromen en de kunst van het leven. ‘De Hartslag van een Ander, van transplantatie naar triatlon’, is een aangrijpend en inspirerend verhaal. Samengevat: een harttransplantatiepatiënt die in juli 2014 zijn grootste droom najoeg: deelnemen aan de Ironman van Frankfurt (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen). Wouter was een gezonde en sportieve jongeman totdat een virus in 2006 zijn hart verwoestte. In het najaar van 2007 kreeg deze optimistische doorzetter een donorhart en daarmee een tweede kans in het leven. Hoewel de meeste biografieën gaan over mensen met meer levensjaren hoopt Wouter dat zijn ervaringen en kijk op het leven een inspiratiebron voor velen zullen zijn.

Lezingen
De afgelopen jaren heeft Wouter al door het hele land presentaties gegeven over zijn leven en de kunst van het doorzetten. Hij vertelt hoe hij van een gezonde, jonge man plotseling ziek werd. Binnen een week verwoestte een virus zijn hart. In korte tijd verloor hij al zijn dromen. De droom van een leven samen met zijn vrouw Rachel, de droom om vader te worden en de droom om ooit een Ironman triatlon te finishen. Een jaar lang lag zijn lot in handen van artsen. Samen met zijn familie knokte hij zich psychisch meerdere malen uit een zeer diep dal. Hoop op kwaliteit van leven was de drive die hem gaande hield. Na een jaar kreeg hij dankzij iemand die hij niet kent de kans om door te gaan met leven: hij kreeg een nieuw hart. Sindsdien staat zijn leven in het teken van gelukkig zijn. Niet alleen voor zichzelf, maar ook zeker voor de mensen waar hij het meeste van houdt.

Tijdens zijn lezingen komen meerdere elementen uit het leven, werk of prive, aan bod. Hoe ga je om met tegenslagen, hoe haal je alles uit het leven, hoe leef je je dromen en hoe ver kan je komen met doorzettingsvermogen. Het leven is mooi, vindt Wouter. “Ik leef mijn dromen en ik ben gelukkig. Laat mij dat ook met u, uw collega’s of andere geinteresserden delen”.

Testimonials

“Wouter, je hebt een prettige, ontwapenende manier van presenteren. Je weet je ervaringen op een heel persoonlijke – en daardoor aansprekende – manier over het voetlicht te brengen. Door de authenticiteit die je uitstraalt en doordat je tegelijkertijd weet te relativeren, raak je je publiek met je verhaal. Dat je ervoor kiest om ondanks beperkingen je ambities waar te maken is een geweldige inspiratie voor ieder van ons die zichzelf nog wel eens op luiheid en en gelatenheid betrapt. Ik weet daarom zeker – mede door feedback van mensen uit het publiek – dat je mensen motiveert om met hernieuwde inzet en energie te blijven innoveren.”

Dr. Joris van den Hurk
Directeur
Care-IQ
Augustus 2014

“Wouter is een spreker die je vanuit het hart vertelt over zijn ervaringen. Zijn lezing was heel intens en meeslepend maar op een nuchtere en met zelfspot doorweven manier overgebracht op de aanwezigen. Wouter maakt de werkelijkheid niet mooier dan hij is en zet met zijn lezing iedereen weer met beide benen op de grond door te laten voelen hoe belangrijk gezondheid en doorzettingsvermogen zijn. Iedereen wordt geraakt door de lezing van Wouter!”

Caroline Lauret, MSc
Business Development Manager Dyneema Purity
DSM Biomedical B.V.
Augustus 2014

Wouter Duinisveld in de media.

Ambassadeur
Naast zijn passie voor sport zet Wouter zich in voor het terugdringen van het orgaandonortekort. Hij is als ambassadeur betrokken bij de Transplantatiestichting, de Hartstichting en de Hart en Vaatgroep.